Torta od bundeve i sira



Podloga:


300 g integralnih keksa
2 žlice smeđeg šećera
3 žlice sirupa od agave
3 žlice otopljenog maslaca
malo cimeta
malo muškatnog oraščića

Nadjev:


500 gr krem sira
300 gr pirea od bundeve
4 jaja
4 žlice sirupa od agave
opet malo cimeta
opet malo muškatnog oraščića
0,5 l slatko vrhnje za šlag

2 žlice šećera u prahu

Priprema: Najprije pripremite podlogu: kekse sameljite, dodajte im sve ostale sastojke i promiješajte. Kalup obložite masnim papirom i utisnite smjesu od keksa na dno kalupa. Zatim pripremite kremu. Sve sastojke promiješajte, najprije sir s pireom od bundeve, zatim jaja pa sirup od agave i začine. Kremu izlijte na podlogu od keksa i pecite na 160°C oko 40 minuta. Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se ohladi. Izvadite je iz kalupa, stucite slatko vrhnje, te mu dodajte šećer u prahu i time  ukrasite tortu. Po želji još je možete posuti cimetom  :)