Torta od bundeve i sira
Podloga:
300 g integralnih keksa
2 žlice smeđeg šećera
3 žlice sirupa od agave
3 žlice otopljenog maslaca
malo cimeta
malo muškatnog oraščića
Nadjev:
500 gr krem sira
300 gr pirea od bundeve
4 jaja
4 žlice sirupa od agave
opet malo cimeta
opet malo muškatnog oraščića
0,5 l slatko vrhnje za šlag
2 žlice šećera u prahu
Priprema: Najprije pripremite podlogu: kekse sameljite,
dodajte im sve ostale sastojke i promiješajte. Kalup obložite
masnim papirom i utisnite smjesu od keksa na dno kalupa. Zatim
pripremite kremu. Sve sastojke promiješajte, najprije sir s
pireom od bundeve, zatim jaja pa sirup od agave i začine. Kremu
izlijte na podlogu od keksa i pecite na 160°C oko 40 minuta.
Pečenu tortu izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se
ohladi. Izvadite je iz kalupa, stucite slatko vrhnje, te mu
dodajte šećer u prahu i time ukrasite tortu. Po želji još
je možete posuti cimetom :)