Torta ferrero rocher
Tijesto:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 žutanjka
4 bjelanjka
130 g čokolade
1 žlica kakaa
1 vanilin šećer
70 g brašna
1 žličica praška za pecivo
malo soli
70 ml slatkog vrhnja
130 ml mlijeka
Krema:
400 g nutelle
400 g mascarponea
250 g prženih mljevenih lješnjaka (neki skroz usitnjeni, neki
malo krupniji)
4 napolitanke (mljevene)
Priprema: Najprije pripremite tijesto! Umutite maslac i
šećer mikserom, a na pari rastopite čokoladu. Zatim u smjesu od
maslaca i šećera dodavajte žutanjke (jedan po jedan, između opet
malo miksajte) pa ohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer.
Dobro izmiksajte! Dodajte brašno sa solju i praškom za pecivo.
Lagano umiješajte (žlicom, ne mikserom) vrhnje, mlijeko i snijeg
od bjelanjaka. Pecite na 180°C oko pola sata.
Kad se tijesto ohladi, izvadite ga iz kalupa i napravite kremu.
Miksajte mascarpone, nutellu, lješnjake i mljevene napolitanke.
Namažite tortu kremom i u slast!! :)