Torta sira sa riccotom i pinjolima



Tijesto:

140 g maslaca
80 g šećera u prahu
4 žutanjka
350 g brašna
malo soli
naribana korica jednog limuna

Nadjev:


350 g ricotte
2 vanilin šećera
50 ml slatkog vrhnja
3 žutanjka
115 g šećera u prahu
115 g pinjola

Priprema: Najprije pripremite tijesto. Promiješajte sve sastojke, oblikujte kuglu i ostavite je u hladnjaku na 1h. Zatim odvojite 2/3 tijesta, a ostatak ostavite u hladnjaku. Tijesto razvaljajte i stavite u kalup za tortu promjera 20 cm. Samo tijesto pecite oko 20 minuta na 180°C. Dok se tijesto peče, pripremite nadjev. Miksajte žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom te smjesi dodajte ricottu, slatko vrhnje i cca 90 g pinjola. Nadjev izlijte na polupečeno tijesto, razvaljate ostatak tijesta te narežite trakice i stavite ih preko nadjeva. Ostatak pinjola pospite po torti i pecite još oko 45 minuta na 160°C. Tortu možete poslužiti mlaku ili hladnu, a po želji je možete posuti šećerom u prahu.