Torta sira sa jabukama
Podloga:
				85 g keksa  Grancereale s kakaom
				125 g mljevenih lješnjaka
				40 g otopljenog maslaca
				
				Nadijev:
				2 jabuke
				200 g krem sira
				4 žutanjka
				2 bjelanjka
				50 ml slatkog vrhnja
				75 g šećera
				malo maslaca za pirjanje jabuka
				
				Priprema: Kekse sameljite u multipraktiku, dodajte im mljevene 
				lješnjake, maslac te sve promiješajte. Utisnite na dno kalupa i 
				ostavite u hladnjaku na 10-ak minuta. Jabuke ogulite i očistite, 
				narežite ih na kockice i pirjajte na maslacu dok ne omekšaju. 
				Kada se prohlade, stavite ih na podlogu. Miksajte žutanjke, 50 g 
				šećera, vrhnje i sir. Od bjelanjaka istucite snijeg, dodajte mu 
				25 g šećera te miksajte dok smjesa ne postane čvrsta. Zatim 
				žlicom bjelanjke umiješajte u žutu smjesu. Izlijte na jabuke i 
				pecite oko 40 minuta na 170°C. Zatim pećnicu isključite i 
				ostavite kolač da se ohladi u njoj. Hladan kolač izvadite iz 
				kalupa i dobro ohladite u hladnjaku min 3 sata. 
								
				
	
				
				
		
		
				
									
				
			
 
				
				
				

