Torta sira sa jabukama


Podloga:


85 g keksa  Grancereale s kakaom
125 g mljevenih lješnjaka
40 g otopljenog maslaca

Nadijev:


2 jabuke
200 g krem sira
4 žutanjka
2 bjelanjka
50 ml slatkog vrhnja
75 g šećera
malo maslaca za pirjanje jabuka

Priprema: Kekse sameljite u multipraktiku, dodajte im mljevene lješnjake, maslac te sve promiješajte. Utisnite na dno kalupa i ostavite u hladnjaku na 10-ak minuta. Jabuke ogulite i očistite, narežite ih na kockice i pirjajte na maslacu dok ne omekšaju. Kada se prohlade, stavite ih na podlogu. Miksajte žutanjke, 50 g šećera, vrhnje i sir. Od bjelanjaka istucite snijeg, dodajte mu 25 g šećera te miksajte dok smjesa ne postane čvrsta. Zatim žlicom bjelanjke umiješajte u žutu smjesu. Izlijte na jabuke i pecite oko 40 minuta na 170°C. Zatim pećnicu isključite i ostavite kolač da se ohladi u njoj. Hladan kolač izvadite iz kalupa i dobro ohladite u hladnjaku min 3 sata.