Torta sira sa jabukama
Podloga:
85 g keksa Grancereale s kakaom
125 g mljevenih lješnjaka
40 g otopljenog maslaca
Nadijev:
2 jabuke
200 g krem sira
4 žutanjka
2 bjelanjka
50 ml slatkog vrhnja
75 g šećera
malo maslaca za pirjanje jabuka
Priprema: Kekse sameljite u multipraktiku, dodajte im mljevene
lješnjake, maslac te sve promiješajte. Utisnite na dno kalupa i
ostavite u hladnjaku na 10-ak minuta. Jabuke ogulite i očistite,
narežite ih na kockice i pirjajte na maslacu dok ne omekšaju.
Kada se prohlade, stavite ih na podlogu. Miksajte žutanjke, 50 g
šećera, vrhnje i sir. Od bjelanjaka istucite snijeg, dodajte mu
25 g šećera te miksajte dok smjesa ne postane čvrsta. Zatim
žlicom bjelanjke umiješajte u žutu smjesu. Izlijte na jabuke i
pecite oko 40 minuta na 170°C. Zatim pećnicu isključite i
ostavite kolač da se ohladi u njoj. Hladan kolač izvadite iz
kalupa i dobro ohladite u hladnjaku min 3 sata.