Torta sa kokosom i bijelom čokoladom
Biskvit:
3 žutanjka
3 bjelanjka
90 g šećera
75 g oštrog brašna
Krema:
200 g bijele čokolade
2,5 dl slatkog vrhnja
0,5 l slatkog vrhnja
100 g kokosovog brašna
Priprema: Na manje komadiće narežite bijelu čokoladu i rastopite je u 250 ml slatkog vrhnja. Otapajte je na laganoj vatri ili na pari. Zatim mješavinu stavite u hladnjak na nekoliko sati (može i preko noći). Za biskvit žutanjke istucite sa šećerom, a posebno istucite bjelanjke. Zatim u smjesu žutanjaka i šećera umiješajte brašno pa nakon toga lagano čvrst snijeg od bjelanjaka. Ulijte u kalup koji ste namazali maslacem i pecite 15-ak minuta na 170°C. Pustite da se biskvit dobro ohladi. Izvadite kremu iz hladnjaka i miksajte je desetak minuta. Posebno napravite šlag od 0,5 l slatkog vrhnja. U kremu dodajtetučeni šlag i kokosovo brašno te promiješajte. Bijelu kremu izlijte preko biskvita i stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stisne.