Potrebne namirnice:
Biskvit:
175 gr maslaca
175 gr šećera u prahu
1 žlićica vanilija ekstrakta ili vanil šećer
3 jaja
175 gr brašna
Krema:
1,5 dl slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
200 gr jagoda
Dekoracija:
10 kom jagoda
1 žlica šećera u prahu
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180-190° C. Nauljite i pobrašnite
kalup za tortu. U posudu stavite maslac te ga dobro razradite da
bude skroz mekani. Dodajte šećer, vanil-šećer ili ekstrakt
vanilije te pomješajte. Dodavajte jedno po jedno jaje. Kad se je
smijesa sjedinila dodajte brašno te izlijte u kalup za pečenje i
stavite peći 20-25 minuta dok nedobije lijepu zlatno žutu boju.
Kad je biskvit pećen izvadite ga i pustite da se ohladi. U
posudu dodajte slatko vrhnje i šećer u prahu te ga izmješajte.
Kad postane čvrsto dodajte jagode. Prepolovite biskvit na pola i
razmažite kremu, pa poklopite sa drugom poloviciom. Premažite
kremom ili pospite sa šečerom u prahu i dekorirajte polovicama
jagoda.