Torta sa jagodama



Potrebne namirnice:

Biskvit:

175 gr maslaca
175 gr šećera u prahu
1 žlićica vanilija ekstrakta ili vanil šećer
3 jaja
175 gr brašna


Krema:

1,5 dl slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
200 gr jagoda

Dekoracija:

10 kom jagoda
1 žlica šećera u prahu

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180-190° C. Nauljite i pobrašnite kalup za tortu. U posudu stavite maslac te ga dobro razradite da bude skroz mekani. Dodajte šećer, vanil-šećer ili ekstrakt vanilije te pomješajte. Dodavajte jedno po jedno jaje. Kad se je smijesa sjedinila dodajte brašno te izlijte u kalup za pečenje i stavite peći 20-25 minuta dok nedobije lijepu zlatno žutu boju. Kad je biskvit pećen izvadite ga i pustite da se ohladi. U posudu dodajte slatko vrhnje i šećer u prahu te ga izmješajte. Kad postane čvrsto dodajte jagode. Prepolovite biskvit na pola i razmažite kremu, pa poklopite sa drugom poloviciom. Premažite kremom ili pospite sa šečerom u prahu i dekorirajte polovicama jagoda.