Torta od sira 2
Tijesto:
250 gr pettit beure keksa ili čajnih kolutića
100gr maslaca
Krema od sira:
600 gr sira po želji abc ili sviježi kavlji sir ili krem sir
2 cijala jaja
4 žlice šećera
Krema od vrhnja:
2 kom kisela vrhnja
2 vanil šećera
2 žlice šećera
Priprema: Kekse izlomite pa ih u multipraktiki sameljite te im dodajte maslac i pustite da se miješa dok se ne poveže u jednolićnu masu. kalup za tortu obložite masnim papirom pa na njega rasporedite smijesu i staviote peći na 165-170°C oko 5 minuta. Kad se ispeklo ostavite hladiti. U posudu stavite krem sir , te mu dodajte šećer miksajte dok masa postane kremasta. Zatim dodavajte jedno po jedno jaje te miksajte do jednolične mase. Smjesu izlijete na podlogu te nastavite peći oko 15 minuta na 175°C, a onda spustite temperaturu na 165°C i pecite narednih 10 minuta. Nakon 10 minuta ugasite pečnicu te je ostavite 5 minuta da odstoji te je izvadite vani i pustite da se ohladi. Kad se ohladila izmiksajte vrhnje sa vanil šećerom i šećerom te premažite tortu i je stavite u prethodno zagrijanu pečnicu na 150 °C na 5 minuta i izvadite vani te je pustite da se skroz ohladi te je stavite u frižider da odstoji preko noći te je sutradan poslužite.