Torta od sira



Prhko tijesto:
 
400 gr brašna
170 gr maslaca
1 prašak za pecivo

2 vanil šećera
150 gr.šećera
1 jaje
malo mlijeka da dobijemo lijepo tijesto

Priprema: Prhko tijesto-maslac omekšati i pomiješati sa gore navedenim sastojcima u posudi- napraviti tijesto i pustiti ga sat vremena da miruje. Nakon toga ga podijelit na 2 dijela i razvući ga tako da pokrije okruglo dno od kalupa za tortu-nema veze ako je i veće od njega –bitno je da se moze izrezati krug po kalupu. I tako se naprave 2 komada i stave peci na obrnuti malo pobrasnjeni pleh-da se lakše skine na 200*C dok neporumene –nekih 10 –15 minuta. Kad su pečeni oštrim nožem napravimo okrugli oblik i stavimo hladiti. I sad u kalup za tortu stavljamo jedan krug ili ti koru i u nju smjesu od sira i drugu koru na smjesu i lagano pritisnemo unutra da se malo smijese prelije po rubu kore zagladimo i hladimo barem 4 sata.

Smjesa od sira:


6 jaja
6 žlica šećera
2 vanil šećera
0,5 l hopla šlaga
1 kg maskarpone sira
2 vrećice želatine

Priprema: jaja odvojiti i u žumanca dodati šećer , vanil šećer i tući 10 minuta, u to dodati sir pomijšati mikserom i ujediniti u masu. Istući u drugoj posudi šlag i u trećoj posudi snijeg od bjeljanjaka.i sad u smjesu sa sirom umiješati ali ne sa mikserom nego kuhačom ili pjenjačom tučeni šlag i onda lagano i snijeg od bijeljanjaka i u to sve skupa rastopljenu želatinu. Lagano pomiješati i izliti u kalup u kojemu je na dnu prhko tijesto i poklopiti sa drugim.