Tijesto:
6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice mljevenih oraha
4 žlice mrvica
6 žlica kako praha s
ok i korica 2 neprskane naranče
Sastojci za kremu:
3 žlice narančinog soka + 6 žlica za natopiti tijesto
4 žlice muscovado šećera
200g čokolade s najmanje 52% kako mase
100g čokolade sa 70% kakao mase
sastojci za glazuru
3 žlice želea od naranče
120g čokolade s najmanje 60% kakao mase
2 žlice mlijeka
2 žlice šećera
Priprema: Žutanjake stući sa 6 žlica šećera, stući snijeg od bjelanjaka. Umiješati orahe, mrvice, kakao prah i naribanu koricu jedne neprskane naranče.Oprezno umiješati snijeg od bjelanjaka.
Peći u kalupu za torte promjera 24 cm 20-25 minuta na 180 stupnjeva.
Oprezno otvoriti kalup, prethodno tankim nožem odvojiti od stijenki kalupa, ako se tijesto uhvatilo za stranice. Kad je hladno prerezati na pola.
U narančinom soku otopiti šećer, dodati čokoladu natrganu na kockice. Miješati na pari ili na jako laganoj vatri.U otopljeno dodati na komadiće narezan maslac. Pustiti da se ohladi.
Polovice torte obilno natopiti narančinim sokom i namazati kremom.
U mlijeku otopiti šećer pa dodati na kockice natrganu čokoladu.
Gornju koru torte namazati s četiri žlice ugrijanog želea od naranče ili ribizle pa preliti toplom glazurom.