Torta od naranče 2


Tijesto:


225 g brašna
115 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
1 jaje

 


Pomiješajte sve sastojke, oblikujte kuglu i stavite je u hladnjak na pola sata. Zatim ga razvaljajte, obložite njime kalup i stavite u hladnjak na još pola sata. Nemojte nipošto koristiti kalup za pite jer nije dovoljno dubok, uzmite klasični kalup za torte. Prekrijte tijesto folijom, na foliju stavite grah i pecite 15 minuta na 190 stupnjeva. Zatim skinite foliju i pecite još pet minuta.

 

Sirup:

 

1 litra soka od naranče
korica od četiri naranče

 

Priprema: Stavite kuhati sok od naranče u koji ste naribali koricu i kuhajte dok količina ne padne na 225 ml. To će trajati više od pola sata, neka se sok polako reducira, zgusnut će se i postati sirupast. Ostavite sa strane da se ohladi.

 

 

Krema:


8 jaja
300 g šećera u prahu

225 ml slatkog vrhnja
vrhnje za šlag

Priprema: Miksajte jaja, šećer, slatko vrhnje i sirup od naranče. Ulijte u kalup i pecite još 45 minuta na 180 stupnjeva. Neka se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak i poslužite hladan uz tučeno slatko vrhnje.