Tijesto:
225 g brašna
115 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
1 jaje
Pomiješajte sve sastojke, oblikujte kuglu i stavite je u
hladnjak na pola sata. Zatim ga razvaljajte, obložite njime
kalup i stavite u hladnjak na još pola sata. Nemojte nipošto
koristiti kalup za pite jer nije dovoljno dubok, uzmite klasični
kalup za torte. Prekrijte tijesto folijom, na foliju stavite
grah i pecite 15 minuta na 190 stupnjeva. Zatim skinite foliju i
pecite još pet minuta.
Sirup:
1 litra soka od naranče
korica od četiri naranče
Priprema: Stavite kuhati sok od naranče u koji ste naribali koricu i kuhajte dok količina ne padne na 225 ml. To će trajati više od pola sata, neka se sok polako reducira, zgusnut će se i postati sirupast. Ostavite sa strane da se ohladi.
Krema:
8 jaja
300 g šećera u prahu
225 ml slatkog vrhnja
vrhnje za šlag
Priprema: Miksajte jaja, šećer, slatko vrhnje i sirup od
naranče. Ulijte u kalup i pecite još 45 minuta na 180 stupnjeva.
Neka se kolač ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u
hladnjak i poslužite hladan uz tučeno slatko vrhnje.