Torta od naranče sa kremom od sira
Biskvit:
1 cijela naranča
2 žutanjka
2 bjelanjka
1 cijelo jaje
150 g šećera u prahu
125 g mljevenih badema
75 g rastopljene čokolade
Krema od sira:
1,5 dl slatkog vrhnja
150 g krem sira
25 g šećera u prahu
2 žlice marmelade od naranče
Priprema: Naranču dobro operite, stavite je u lončić,
prekrijte vodom i kuhajte oko 1 h, dok ne omekša. Zatim je
ocijedite i ostavite da se ohladi. Pećnicu upalite na 180 °C.
Dva žutanjka i jedno cijelo jaje kuhajte sa šećerom na pari
desetak minuta stalno miješajući, dok se smjesa ne zgusne.
Ostavite da se ohladi i dalje povremeno miješajući. Naranču
narežite na manje komade pa u multipraktiku napravite pire.
Dodajte smjesi od jaja i šećera. Zatim dodajte mljevene bademe
te otopljenu čokoladu i sve promiješajte. Od bjelanjaka istucite
snijeg te ga žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup obložite
masnim papirom, rubove namažite maslacem te ulijte smjesu.
Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se
ohladi. Sada pripremite kremu od sira. Od slatkog vrhnja
istucite šlag. U drugoj posudi miksajte sir, šećer i marmeladu
dok smjesa ne postane kremasta. Na kraju u nju umiješajte šlag i
ostavite u hladnjaku. Tortu poslužite na sobnoj temperaturi uz
žlicu-dvije hladne kreme. Namii ;)