Torta od naranče sa kremom od sira


Biskvit:

1 cijela naranča
2 žutanjka
2 bjelanjka
1 cijelo jaje
150 g šećera u prahu
125 g mljevenih badema
75 g rastopljene čokolade

Krema od sira:


1,5 dl slatkog vrhnja
150 g krem sira
25 g šećera u prahu
2 žlice marmelade od naranče

Priprema: Naranču dobro operite, stavite je u lončić, prekrijte vodom i kuhajte oko 1 h, dok ne omekša. Zatim je ocijedite i ostavite da se ohladi. Pećnicu upalite na 180 °C. Dva žutanjka i jedno cijelo jaje kuhajte sa šećerom na pari desetak minuta stalno miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi i dalje povremeno miješajući. Naranču narežite na manje komade pa u multipraktiku napravite pire. Dodajte smjesi od jaja i šećera. Zatim dodajte mljevene bademe te otopljenu čokoladu i sve promiješajte. Od bjelanjaka istucite snijeg te ga žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup obložite masnim papirom, rubove namažite maslacem te ulijte smjesu. Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Sada pripremite kremu od sira. Od slatkog vrhnja istucite šlag. U drugoj posudi miksajte sir, šećer i marmeladu dok smjesa ne postane kremasta. Na kraju u nju umiješajte šlag i ostavite u hladnjaku. Tortu poslužite na sobnoj temperaturi uz žlicu-dvije hladne kreme. Namii ;)