Torta od mrkve


Potrebne namirnice:


Biskvit:


275 gr glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličice sode bikarbone
1 žličice soli
2 žličice cimeta
1 žličice đumbira mljevenog
200 gr smeđeg šećera
100 gr šećera u prahu
4 kom jaja
0,25 dl suncokretovog ulja
1 žlica ekstrakta vanilije
450 gr mrkve očišćene i naribane na sitne rezance
380 gr ananasa narezanog na sitno
125 gr oraha sjeckanih

Krema:

175 gr svježeg kravljeg sira
50 gr maslaca
1 žlica ekstrakta vanilije
225 gr šećera u prahu
1-2 žlice mlijeka
3 čepa ruma
3 dl slatkog vrhnja
malo mljevene kave


Priprema: Zagrijte pečnicu na 180° C. Nauljite kalup za pečenje te ga obložite papirom za pečenje, nauljite ga i posipajte brašnom. U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet, đumbir, smeđi šećer i šećer u prahu te sve dobro izmješajte. Dodajte jaja, ekstrakt vanilije i ulje te dobro razradite mikserom u jednoličnu masu. Dodajte ananas, mrkvu i orahe te promješajte kuhačom. Istresite smjesu u kalup i stavite peći 50 minuta. Kad je gotova probajte čačkalicom dali šta ostaje na njoj, ako izađe čista torta je gotova te je ostavite hladiti. Od sira maslaca i ekstrakta vanilije napravite glatku masu, te joj dodajte šećer u prahu i ponovo sve skupa dobro istucite dok nebude glatka, ako vam je malo pretvrda dodajte malo mlijeka. Tako gotovu kremu premažite po biskvitu i stavite hladiti još 1 sat te poslužite....