Tijesto:
175 g maslaca
250 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
4 žutanjka
4 bjelanjka
100 g oštrog brašna
40 g kakaa u prahu
2 žličice praška za pecivo
175 ml mlaćenice
Glazura:
200 g čokolade
100 g maslaca
Priprema: Upalite pećnicu na 180 stupnjeva. Miksajte maslac,
šećer i vanilin šećer te dodavajte žutanjke, jedan po jedan.
Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Smjesi
od maslaca, šećera i žutanjaka dodavajte naizmjenice mješavinu
od brašna i mlaćenicu. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg te
ga žlicom umiješajte u smjesu. Ulijte sve u kalup za torte
pecite oko 1 sat. Ostavite tortu da se ohladi i pripremite
glazuru. Na pari rastopite čokoladu i maslac. Zatim ostavite na
sobnoj temperaturi da se glazura malo stisne. Namazite cijelu
tortu. Ohlađenu tortu po želji poslužite s tučenim slatkim
vrhnjem.