Torta od čokolade


Potrebne namirnice:


6 kom jaja
6 žl šećera
3 žlbrašna
3 žl mljevenih oraha
30 gr čokolade

Krema:

6 kom jaja
6 žl šećera
300 gr čokolade
250 gr maslaca

Dekoracija:

100 gr čokolade

Priprema: Odvojiti žumanca od bjelanjaka, u žumance dodati šećer,i tuci mikserom dok se ne dobije lijepa jednolična masa i šećer se ne rastopi. U smjesu dodati brašno mljevene orahe, rastopljenu čokoladu. Sve dobro pomiješati i dodati istučen snijeg od bjelanjaka. Istresti ga u kalup i peči u pećnici na 175¨C jedan sat. Kad se ohladi prerezati na 2 dijela i puniti kremom. Premazati tortu sa svih strana i posuti ribanom čokoladom. Krema: Jaja, šećer tući na pari i kad se zgusne dodati istrganu čokoladu. Kad se čokolada otopi maknuti sa pare i ohladiti. U hladnu kremu dodati maslac, te mikserom pomiješati u jednoličnu masu.