Torta od čokolade i višanja 2


Tijesto:


120 g čokolade
25 g maslaca
3 žutanjka
4 bjelanjka
40 g šećera

Priprema: Čokoladu rastopite i dodajte joj maslac. Žutanjke tucite s polovicom šećera, a bjelanjke s drugom polovicom. Sve pomiješajte žlicom i pecite oko 20 minuta na 180°C.


Krema:


2 dl vrnja za kuhanje
350 g čokolade
2,5 dl slatkog vrhnja za šlag

višnje iz kompota
4 dl slatkog vrhnja za šlag
kakao u prahu za posipanje


Priprema: Prokuhajte vrhnje za kuhanje. Čokoladu razlomite na manje kockice i prelijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Istucite šlag od slatkog vrhnja. Umiješajte šlag u čokoladnu kremu.


Priprema: Na pečeno tijesto stavite višnje, na višnje kremu. Neka se torta dobro stisne u hladnjaku, zatim skinite obruč, namažite je tučenim slatkim vrhnjem i pospite kakaom u prahu.