Tijesto:
120 g čokolade
25 g maslaca
3 žutanjka
4 bjelanjka
40 g šećera
Priprema: Čokoladu rastopite i dodajte joj maslac.
Žutanjke tucite s polovicom šećera, a bjelanjke s drugom
polovicom. Sve pomiješajte žlicom i pecite oko 20 minuta na 180°C.
Krema:
2 dl vrnja za kuhanje
350 g čokolade
2,5 dl slatkog vrhnja za šlag
višnje iz kompota
4 dl slatkog vrhnja za šlag
kakao u prahu za posipanje
Priprema: Prokuhajte vrhnje za kuhanje. Čokoladu razlomite na
manje kockice i prelijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite
da se malo ohladi. Istucite šlag od slatkog vrhnja. Umiješajte
šlag u čokoladnu kremu.
Priprema: Na pečeno tijesto stavite višnje, na višnje
kremu. Neka se torta dobro stisne u hladnjaku, zatim skinite
obruč, namažite je tučenim slatkim vrhnjem i pospite kakaom u prahu.