Potrebne namirnice za 12 osoba:
Biskvit:
8 kom jaja
8 žl šećera
16 žl mljevenih oraha
Krema:
4 kom jaja
4 žl šećera
2 dl soka od kompota
110 gr maslaca
Krema :
4 jaja
4 žl šećera
150 gr čokolade
110 gr maslaca
Dekoracija:
50 gr čokolade
20 višanja
Priprema: Odvojiti žumanca od bjelanjaka, u žumance dodati šećer,i tuci mikserom dok se ne dobije lijepa jednolična masa i šećer se ne rastopi. U smjesu dodati brašno, mljevene orahe. Sve dobro pomiješati i dodati istučen snijeg od bjelanjaka. Istresti ga u kalup i
dodati višnje koje smo prethodno umočili u brašno da ne propadnu te peči u pećnici na 175¨C
45 minuta. Kad se ohladi prerezati na 3 dijela i puniti prvom kremom pa
staviti biskvt i puniti drugom kremom . Premazati tortu sa svih strana i posuti ribanom čokoladom
te ukrasiti višnjama. Krema: Jaja, šećer i sok od
višanja tući na pari i kad se zgusne maknuti sa pare i ohladiti. U
hladnu kremu dodati maslac, te mikserom pomiješati u jednoličnu masu.
Krema: Jaja, šećer tući na pari i kad se zgusne dodati istrganu čokoladu. Kad se čokolada
otopi maknuti sa pare i ohladiti. U hladnu kremu dodati maslac, te mikserom pomiješati u jednoličnu masu.