Torta od čokolade i višanja

 

Potrebne namirnice za 12 osoba:

 

  Biskvit:

 

8 kom jaja

8 žl šećera

16 žl mljevenih oraha

 

 Krema:

4 kom jaja

4 žl šećera

2 dl soka od kompota

110 gr maslaca

 

 Krema :

4 jaja

4 žl šećera

150 gr čokolade

110 gr maslaca

 

Dekoracija:

 

50 gr čokolade

20 višanja

 

 

Priprema: Odvojiti žumanca od bjelanjaka, u žumance dodati šećer,i tuci mikserom dok se ne dobije lijepa jednolična masa i šećer se ne rastopi. U smjesu dodati brašno, mljevene orahe. Sve dobro pomiješati i dodati istučen snijeg od bjelanjaka. Istresti ga u kalup i dodati višnje koje smo prethodno umočili u brašno da ne propadnu te peči u pećnici na 175¨C 45 minuta. Kad se ohladi prerezati na 3 dijela i puniti prvom kremom pa staviti biskvt i puniti drugom kremom . Premazati tortu sa svih strana i posuti ribanom čokoladom te ukrasiti višnjama. Krema: Jaja, šećer i sok od višanja tući na pari i kad se zgusne maknuti sa pare i ohladiti. U hladnu kremu dodati maslac, te mikserom pomiješati u jednoličnu masu. Krema: Jaja, šećer tući na pari i kad se zgusne dodati istrganu čokoladu. Kad se čokolada otopi maknuti sa pare i ohladiti. U hladnu kremu dodati maslac, te mikserom pomiješati u jednoličnu masu.