Torta Caprese
Sastojci:
250 g maslaca
150 g čokolade
30 g kakaa u prahu
1 vanilin šećer
5 jaja
5 žlica tople vode
250 g šećera u prahu
300 g mljevenih badema
Priprema: Pećnicu upalite na 150°°C. Na pari rastopite
čokoladu s maslacem. Odvojite žutanjke od bjelanjaka te žutanjke
miksajte s vodom dok se ne zapjene. Onda im dodajte šećer i
miksajte nekoliko minuta. Dodajte rasopljeni maslac s čokoladom,
nastavite miksati pa dodajte i kakao, vanilin šećer i bademe. U
bjelanjke dodajte malo soli te ih istucite u čvrsti snijeg.
Zatim snijeg žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup namažite
maslacem te pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu i pecite oko
45 minuta. Torta bi na površini trebala imati hrskavu koricu, no
iznutra bi trebala ostati mekana i sočna. Prije serviranja
pospite je šećerom u prahu, a možete je poslužiti i s malo
tučenog slatkog vrhnja.