Torta Caprese


Sastojci:


250 g maslaca
150 g čokolade
30 g kakaa u prahu
1 vanilin šećer
5 jaja
5 žlica tople vode
250 g šećera u prahu
300 g mljevenih badema

Priprema: Pećnicu upalite na 150°°C. Na pari rastopite čokoladu s maslacem. Odvojite žutanjke od bjelanjaka te žutanjke miksajte s vodom dok se ne zapjene. Onda im dodajte šećer i miksajte nekoliko minuta. Dodajte rasopljeni maslac s čokoladom, nastavite miksati pa dodajte i kakao, vanilin šećer i bademe. U bjelanjke dodajte malo soli te ih istucite u čvrsti snijeg. Zatim snijeg žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup namažite maslacem te pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu i pecite oko 45 minuta. Torta bi na površini trebala imati hrskavu koricu, no iznutra bi trebala ostati mekana i sočna. Prije serviranja pospite je šećerom u prahu, a možete je poslužiti i s malo tučenog slatkog vrhnja.