Parfe torta od kestena
Čokoladni biskvit:
50 g maslaca
50 g šećera u prahu
2 žutanjaka
66 g čokolade
1/2 velike žlice gorkog kakaa
1 vanilin šećer
35 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
0.33 dl slatkog vrhnja
2 bjelanjaka
0.66 dl mlijeka
Krema:
500 g skuhanog i očišćenog kestena
400 ml vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
šlag od tučenog vrhnja
naribana čokolada za posipanje
Priprema:
Najprije pripremite čokoladni biskvit. Pjenasto umutite maslac i
šećer pa dodavajte jedan po jedan žutanjak. Zatim primiješajte
otopljenu i prohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Sve
dobro izmiksajte. Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za
pecivo i solju. Lagano umiješajte vrhnje, mlijeko te na kraju
snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u okrugli kalup i na 180 stupnjeva pecite oko 15 minuta.
Dok se tijesto hladi, pripremite kremu. Kestene skuhajte,
očistite i propasirajte. Želatinu pripremite prema uputama na
vrećici. U kesten dodajte šećer, a vrhnje istucite u šlag.
Pomiješajte kesten i šlag te na kraju dodajte rastopljenu
želatinu. Promiješajte smjesu žlicom te stavite preko čokoladnog
biskvita. Dobro ohladite u hladnjaku. Kad se torta ohladi,
ukrasite je šlagom te pospite ribanom čokoladom.