Crno - bijela torta
Tijesto:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 žutanjka
130 g čokolade
1 žlica kakaa
1 vanilin šećer
70 g brašna
1 žličica praška za pecivo
malo soli
66 ml vrhnja za šlag
4 bjelanjka
130 ml mlijeka
Kreme:
100 g bijele čokolade
200 g crne čokolade
600 ml vrhnja za šlag
Priprema: Pripremite tijesto. Umutite maslac i šećer
mikserom, a na pari rastopite čokoladu. Zatim u smjesu od
maslaca i šećera dodavajte žutanjke pa ohlađenu čokoladu, kakao
i vanilin šećer. Dobro izmiksajte! Dodajte brašno sa solju i
praškom za pecivo. Lagano umiješajte vrhnje, mlijeko i snijeg od
bjelanjaka. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Ohlađeno
tijesto prerežite na pola.
Sada pripremite kremu. Od vrhnja istucite šlag. Na pari
rastopite čokolade (svaku posebno). Kad se čokolade ohlade, u
svaku dodajte pola šlaga i lagano miksajte. Slažite tortu!
Najprije stavite polovicu tijesta, zatim bijelu kremu, pa crnu,
opet tijesto, bijela krema i crna krema. Neka se torta dobro
stisne u hladnjaku (najbolje tijekom noći). Izvadite je iz
kalupa, ukrasite šlagom i ribanom čokoladom