Čokoladna torta sa nutelom i lješnjacima


 


Tijesto:


140 g maslaca na sobnoj temperaturi
75 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 g blanširanih i mljevenih badema
malo soli
1 jaje
245 g brašna

Krema:


200 g Nutelle
140 g čokolade
200 g maslaca
1 jaje
2 žutanjka
2 žlice šećera u prahu
140 g prženih lješnjaka, narezanih na komadiće

Priprema:
Miksajte maslac te mu polako dodavajte najprije šećer, zatim bademe, sol, šećer u prahu i jaje. Lagano miksajte i polako dodavajte brašno. Još malo izmiksajte, oblikujte kuglu i stavite je u hladnjak na najmanje dva sata. Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup obložen masnim papirom. Izbockajte tijesto vilicom, pokrijte ga aluminijskom folijom i pecite na  180 °C 20 minuta. Skinite foliju i pecite još pet minuta. Ostavite tijesto sa strane da se ohladi.
Kad se tijesto ohladilo premažite ga Nutellom. Posebno rastopite maslac, a posebno čokoladu na pari. U otopljenu, ali ne i vrelu čokoladu, umiješajte žlicom najprije cijelo jaje, a onda još jedan po jedan žutanjak. Dodajte šećer i na kraju rastopljeni maslac. Smjesu izlijte na tijesto premazano Nutellom i pospite narezanim lješnjacima. Pecite na 190 stupnjeva oko 12 minuta. Izvadite tortu te je držite na sobnoj temperaturi!