Čokoladna pavlova



Kora:

6 bjelanjaka
250 g šećera
1 zličica bijelog octa
1 zličica ekstrakta vanilije
1 zličica gustina
4 žličice kakao praha

Krema:

500 gr smrznutog šumskog voća
200 gr džema od pumskog voća
2,5 dl vrhnja za šlag

Priprema: Zagrijte pećnicu na 140 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje koj možete premazati maslacem i posuti brašnom. Istucite bjelanjke mikserom dok ne postanu pjenasti, a onda postupno dodavajte sećer i miksajte dok smjesa ne postane lagano glatka, sjajna i tvrda. Koristeci kuhaču ili špatulu za torte polako umiješajte ocat i ekstrakt u istučene bjelanjke. Dodajte kakao u prahu i gustin te lagano umiješajte u smjesu. Na papiru za pečenje posložite 6 hrpica i žlicom oblikujte krugove na način da rubne dijelove ostavite malo višima od sredista. pecite toliko dugo dok vanjski dio ne postane potpuno suh, 35-45 minuta. Pečena podloga bit će skroz ispucala, hrskava po rubovima i sa strane, suha na povrsini, ali ako prstima pritisnete sredinu, osjetit ćete naznake mekoće.
Ugasite pećnicu, ali kore ostavite u njoj uz pritvorena vrata dok se posve ne ohlade. Odmrznite voće i odstranite mu polovicu procijeđene tekućine, tu polovicu zagrijte na laganoj vatri, dodajte mu džem i pustite da malo prokuha oko 3 - 4 min ,e te ga vratite odmrznutom voću. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturu, a onda ohladite u hladnjaku. Istucite slatko vrhnje u šlag i stavite ga na sredinu svake kore, pa posložite šumsko voče i poslužite.

 

DOBAR TEK  :)